• Wanneer: 16, 17 en 18 april 2022
  • Voor wie: voor jong en oud

Kom tijdens Pasen, tijdens het Paasweekend naar Het Scheepvaartmuseum! En neem een kijkje op het VOC-schip, zoek eieren die verstopt zijn in de tentoonstellingen, ga zelf op pad door het museum met de kijk- en doewaaier; en natuurlijk is er ook Paaslekkers in het café-restaurant. In de tentoonstellingen of buiten op de steiger: er is meer dan genoeg te doen! 
Let wel op: de activiteiten zijn niet alle dagen. 

Tijdens Pasen, het Paasweekend (van zaterdag 16 t/m maandag 18 april), zijn er extra activiteiten voor jong & oud in het museum. 

Neem een kijkje op het VOC-schip, zoek eieren die verstopt zijn in de tentoonstellingen, ga zelf op pad door het museum met de kijk- en doewaaier; en natuurlijk is er ook Paaslekkers in het café-restaurant. In de tentoonstellingen of buiten op de steiger: er is meer dan genoeg te doen!

Let wel op - de activiteiten zijn niet alle dagen. 

Schilder-ei-en zoeken

Schilder-ei-en zoeken

Tijdens de Paasdagen hoort het erbij: schilder-ei-en zoeken! Op het Open Plein haal je een zoekopdracht in een van de tentoonstellingen. Als je het detail gevonden hebt en de vraag er bij kunt beantwoorden, mag je grabbelen naar een klein prijsje (op=op). Kortom: zet je speurneus op en haal je ogen uit je zak. Succes! Voor: families met kinderen (3+) Deelname is gratis met een geldig museumentreebewijs, op inloop in het museum. Dagen: zondag 17 en maandag 18 april van 11.00 - 16.30

Kijk- en doewaaier

Kijk- en doewaaier

Kom je samen met je familie? Dan krijgt bij binnenkomst in het museum een opdrachtenwaaier. Elk kaartje in de waaier heeft een andere opdracht om samen uit te voeren op verschillende plekken in het museum. Met de kijk- en doewaaier kun je lekker door het museum dwalen, je gaat blind tekenen, nieuwe namen voor kunstwerken verzinnen en je schrijft zelfs je eigen zeemansgedicht. Voor: families met kinderen (6+) Je krijgt de kijk- en doewaaier gratis bij je museumbezoek (op=op), 1 per gezin/familie

Verhaal op zaal Willem van de Velde & Zoon

Verhaal op zaal Willem van de Velde & Zoon

De collectie van Het Scheepvaartmuseum is een bron van verhalen. Onze rondleider neemt je mee in de geschiedenis. Zo zijn bijvoorbeeld twee zeldzame wandtapijten naar ontwerp van Willem van de Velde de Oude (1611-1693) voor het eerst te zien voor publiek in de nieuwe tentoonstelling 'Willem van de Velde & Zoon'. Bekijk en ontdek ze met een rondleider in kleine groepen: wat is het verhaal achter deze gebeurtenis van exact 350 jaar geleden? Voor: volwassenen Dagen: zondag 17 en maandag 18 april, tussen 11.00 - 15.00 uur; op inloop; meerdere/verschillende verhalen op zaal Deelname is gratis met een geldig museumentreebewijs, op inloop in het museum.