• Wanneer: zondag 8 oktober
  • Hoe laat: 11.00 uur tot 15.00 uur
  • Voor wie: families en kinderen
  • Kosten: gratis met een geldig museumentreebewijs (met stadspas gratis)

Op zondag 8 oktober hebben we een speciaal programma voor onze jongste bezoekers: Astrid Sy -de schrijver van het boek- leest die ochtend voor uit ons spiksplinternieuwe prentenboek ‘Duiker Doris en het verdwenen vuurtorenlicht', waarna je aan Astrid en aan illustrator Kwennie Cheng ook nog al je vragen kunt stellen over het verhaal en de mooie illustraties in het prentenboek!

Na het programma kan je zelf aan de slag met het kleuren van zeemonsters.  

Dit is een programma in het teken van de Kinderboekenweek, met dit jaar als thema ‘Bij ons thuis’.  

Het programma

11.00-12.00 uur               Kinderboekenweek-programma met Astrid Sy en Kwennie Cheng, op inloop  

12.00-15.00 uur               Zeemonsters tekenen op het Open Plein, op inloop  

Gratis toegankelijk met een geldig toegangsbewijs voor het museum. 

Over de makers  

Historicus, schrijver en Andere Tijden presentator Astrid Sy houdt zich op allerlei manieren bezig met geschiedenis en het vertellen van verhalen, en schreef eerder het kinderboek De brieven van Mia (2017) en de roman Noem geen namen (2021). Ook presenteerde zij de digitale schoolplaat die Het Scheepvaartmuseum samen met Schooltv ontwikkelde. Illustrator Kwennie Cheng ontwierp samen met ontwerpstudio Kaleido Collective de familietentoonstelling Duiker Doris in Het Scheepvaartmuseum en tekent regelmatig voor Trouw en NRC.  

ROSE stories is een collectief van verhalenvertellers, producenten en talentontwikkelaars. De boeken van ROSE stories zijn er voor iedereen, maar vieren rebelse meisjes en moedige vrouwen. Ze geven graag het woord aan stemmen die nog te vaak overschreeuwd worden: grijsgedraaide plaatjes zijn saai, kleur is vanzelfsprekend.