Met deze recepten van onze chef-kok Ralph Dahlhaus haal je niet alleen een stukje van Het Scheepvaartmuseum in huis, maar ook gerechten met duurzame en seizoensgebonden producten.
Ralph's zoetzuur van bloemkool
De keuken van Het Scheepvaartmuseum doet haar best om voedselverspilling tegen te gaan. Zo worden bijvoorbeeld zoveel mogelijk eetbare elementen van een product gebruikt zoals de bladeren van de bloemkool en wordt groente ingemaakt om langer te kunnen bewaren zoals deze overheerlijke pickle.
Ralph's recept voor piccalilly
Ralph deelt zijn recept voor het maken van piccalilly. Dit felgele mengsel van ingelegde groenten was, samen met capucijners, spek en uien, vaste kost voor hongerige zeemannen. Een echt Captains Dinner, of is dat een fabeltje?
Ralph's rabarbercake
Maak een rabarbercake volgens het recept van Ralph. De allereerste rabarberoogst die nu in de winkels ligt, is veel zachter van smaak dan de rabarber die er in juni, aan het einde van het seizoen, ligt.
Ralph's prei
Maak heerlijke gemarineerde prei met gepocheerd ei en Hollandse garnalen volgens het recept van Ralph. Prei is een ongelofelijk lekkere groente en kan in veel meer gebruikt worden dan soep.
Ralph's aardbeienpavlova
Ga aan de bak met Ralph's recept voor pavlova. Met dit gebakje dat zijn oorsprong vindt in Nieuw Zeeland, kun je eindeloos variëren.
Ralph's paardenbloemgelei
Het gebruik van wilde kruiden en planten in de keuken is helemaal hip, maar ook al zo oud als de weg naar Rome. Dit geldt ook voor het koken met paardenbloemen. Chef-kok Ralph Dahlhaus deelt zijn recept voor paardenbloemgelei.