/>

Kom voor, tijdens of na je museumbezoek naar het café-restaurant. Daar kan je aan de bar je bestelling doen en meenemen naar een tafeltje op de gewenste plek. In het restaurant, op het terras op het overdekte Open Plein of op het terras aan het water: Het Dek.

In het café-restaurant wisselt de kaart regelmatig en werken we zoveel mogelijk met lokale en seizoensgebonden producten. Laat je verrassen door ons aanbod! Er is een heerlijk assortiment van warme en koude dranken, belegde broodjes, soepen, snacks en gebak, als muffins of brownies. 

Let op: in het café-restaurant accepteren wij alleen pin-betalingen en credit card-betalingen (behalve American Express). 

Leden van de Vereeniging Nederlandsch Historisch Scheepvaart Museum krijgen 15% korting in ons café-restaurant (op vertoon van de lidmaatschapspas).

Logo Biodiversiteit op je Bord

Biodiversiteit op je Bord bij Het Scheepvaartmuseum

Onze chef-kok Ralph Dahlhaus is ambassadeur van het Biodiversiteit op je Bord-programma. Sinds 2023 biedt het museum een volledig vegetarisch menu aan, met seizoensgroenten in de hoofdrol. Dit initiatief bevordert een duurzaam voedselsysteem en nodigt gasten uit om bewust te kiezen voor milieuvriendelijke opties. Het programma richt zich op verantwoorde inkoop en draagt bij aan een duurzamere toekomst.

Wil je graag een stukje van Het Scheepvaartmuseum in huis halen? Bekijk dan de recepten van onze chef-kok Ralph Dahlhaus.